Strubbelingen bij dierenasiel Almere

ALMERE – “De noodopvang van dieren in Almere is niet in het geding”, zei wethouder Frits huis (Leefbaar Almere) donderdag op de politieke markt. De PvdA stelde vragen over de situatie bij het dierenasiel na publicaties van de krant de Gooi- en Eemlander dat het Almeerse dierenasiel ‘technisch failliet’ zou zijn.

De noodopvang van dieren in Almere is niet in het geding, zegt wethouder Huis. (Foto: Shutterstock)


Bij het dierenasiel zijn een vereniging en een stichting actief. De besturen van beide instellingen blijken uit de zelfde personen te bestaan. De stichting is eigenaar van het gebouw waarvan de hypotheek door de gemeente wordt betaald. “Daar zijn geen financiële problemen”, stelde Huis.
De vereniging zorgt voor de uitvoering van het werk. “Zij neemt afstand van de berichtgeving”, zei Huis. “Maar het zou kunnen zijn dat de berichtgeving niet onjuist is. Er komt een informatie-avond voor medewerkers en vrijwilligers waarop wellicht meer duidelijkheid komt over de ontstane situatie. De gemeente zal daar als toehoorder aanwezig zijn.”
De gemeente houdt wel de vinger aan de pols. “Wij hebben er een financieel belang en er gaat ook nog eens tachtig cent per hoofd van de bevolking naar het dierenasiel”, zei de wethouder. “We zouden de subsidie aan de vereniging kunnen stopzetten. Dat kan ieder half jaar. Zover zijn we echter nog lang niet. Maar, stel dat het gebeurt, dan komt de noodopvang van dieren daarmee niet in geding, de continuïteit blijft gewaarborgd."

Artikel geplaatst op: 10 maart 2017 - 10:36

Gerelateerd

Delen