Commentaar - Media036

Voorzitter Willem Miermans van Media036 zegt op te zullen stappen. Of dat gebeurt is nog maar af te wachten. Eerder trok Miermans zich terug uit de race om de toewijzing van de omroeplicentie, maar haakte later toch weer aan.
In de aankondiging van zijn afscheid geeft Miermans als reden op dat de ambtenaren op het stadhuis hem ‘optimaal tegenwerken’. Dat is een zeer grof verwijt. Ambtenaren horen immers objectief te zijn en als ze op het stadhuis opzettelijk Miermans aan het treiteren zijn, moet dat grondig onderzocht worden. Ook deze krant zal daar kritische vragen over gaan stellen.
Maar Miermans heeft daarbij wel de schijn tegen. Wie zijn omroep kritisch durft te benaderen, maakt hij op zijn Facebook-account geregeld uit voor alles wat mooi en lelijk is. Daarbij immer overtuigd van zijn eigen gelijk. Eerst werkte de politiek hem tegen, vervolgens was (een groot deel) van de pers zijn vijand en nu verwijt Miermans dus dat ambtenaren hem ‘optimaal tegenwerken’. Behalve in zijn eigen kringetje is er daardoor nog maar weinig sympathie voor Media036.
In zijn verklaring geeft Miermans zelf aan dat de toekomst voor Media036 er zonder hem rooskleuriger uitziet. Daar heeft hij gelijk in. Maar dan doet ook het bestuur er verstandig aan om op te stappen. Want daar maken twee familieleden van Miermans deel van uit. En dan heb je weer de schijn tegen.

 
Marcel Beijer


redacteur Almere DEZE WEEK

Artikel geplaatst op: 06 maart 2017 - 18:47

Gerelateerd

Delen