Raad stopt met Snapchat

ALMERE – Het presidium van de gemeenteraad van Almere heeft besloten om te stoppen met de wekelijkse Snapchat van de gemeenteraadsvergaderingen en de Politieke markt. De gemeente gaat andere wegen zoeken om jongeren te interesseren voor de politiek in Almere.

De raad startte met de Snapchat om juist jongere mensen in Almere te bereiken. Dit omdat de raad via Facebook vooral mensen ouder dan 35 bereikt (71%) en de echt jongere generatie niet. De gemeenteraad krijgt nu wel met enige regelmaat schoolklassen op bezoek, maar de vraag is of de raad jongeren ook op een andere manier zou kunnen bereiken. De raad wilde met de snapchat namelijk graag jongeren meer bewust maken van wat de gemeenteraad doet.
De raad gaat nu scholen uitnodigen in het stadhuis om zo de jongeren dichterbij de politiek te brengen en hen zo te leren dat de besluiten die in het stadhuis genomen worden ook voor hen en voor hun toekomst belangrijk zijn.
De laatste Snapchat was van 2 februari. De chats die op youtube stonden zijn inmiddels verwijderd. (Foto: Gemeente Almere)
Artikel geplaatst op: 02 maart 2017 - 11:54

Gerelateerd

Delen