Onderzoek naar stopzetten Floriade verdeelt raad

ALMERE – Het plan om een onderzoek te laten uitvoeren naar de gevolgen van het stopzetten van de Floriade 2022 verdeelt de raad. Er is een speciale ‘Volggroep Floriade’ ingesteld die voorstelt om zo’n onderzoek uit te laten voeren. De coalitiepartijen vinden zo’n onderzoek overbodig.


Dat bleek tijdens de Politieke Markt, afgelopen donderdag. Vooral Miranda Joziasse (VVD) is tegen het uitvoeren van zo’n onderzoek. “Dit is een overwinning voor de SP en de andere partijen die tegenstander zijn van de Floriade. Maar het zou dom zijn om zo’n onderzoek te laten doen omdat het een politieke vraag is. De volggroep moet zich daar niet mee bezighouden. Voor de VVD is het overigens totaal niet relevant of het nu 2, 5 of 10 miljoen euro kost om te stoppen met de Floriade. Wij zien het als een enorme meerwaarde.” Ook de coalitiepartijen PvdA en D66 zijn tegen een onderzoek om de Floriade stop te zetten.
PVV, de grootste oppositiepartij, is ook tegen de Floriade en wil dus wel zo’n onderzoek. “Maar dan moet dat onderzoek wel uitgevoerd worden door een onafhankelijke partij.”


AP/OPA moet zwijgen


Opmerkelijk was dat tijdens de vergadering fractieassistent René Dekker van AP/OPA het zwijgen werd opgelegd. Dekker maakt deel uit van de Volggroep, die een onafhankelijk positie inneemt. Toen Dekker namens AP/OPA, tegenstander van de Floriade, het woord wilde voeren kwam daar bezwaar op van vooral de coalitiepartijen. Leefbaar Almere kwam met een oplossing: raadslid Marco de Kat sprak, namens AP/OPA, één zinnetje uit: “AP/OPA is blij met het onderzoek naar het stoppen van de Floriade.”

Artikel geplaatst op: 03 maart 2017 - 11:21

Gerelateerd

Delen