Tweede Kamerlid Michel Rog bezoekt stichting Kanjertraining

ALMERE – Tweede Kamerlid Michel Rog (CDA), heeft in de Week tegen het pesten een werkbezoek gebracht aan de Almeerse stichting Kanjertraining. Maandag 21 september bekeek hij hoe het programma Kanjertraining ouders, leerlingen en leraren kan helpen een veilig klimaat op school te creëren.
Vorige week was het de Week tegen het pesten. Volgens de Stichting School & Veiligheid is het belangrijk dat kinderen het gevoel hebben dat ze in de klas zichzelf kunnen zijn. Michel Rog bezocht daarom de stichting Kanjertraining in Tussen de Vaarten. (Foto: aangeleverd)

Michel Rog was onder de indruk. Met verschillende leerkrachten heeft hij een persoonlijk gesprek gevoerd. De aanwezigheid van Michel Rog op de trainingsbijeenkomst van de Kanjertraining werd zeer gewaardeerd door de leerkrachten.
Michel Rog heeft zich als volksvertegenwoordiger tot doel gesteld het onderwijs terug te brengen naar de kern: de vorming van kinderen, zodat zij hun talenten maximaal kunnen ontwikkelen. Omdat het onderwijs zo goed is als de leraar voor de klas, zet Rog zich in voor het versterken van de kwaliteit van leraren. Daarbij zet hij zich in voor het verminderen van administratieve lasten, overbodige regels en ‘toets-gekte’. ‘Onderwijs gaat over meer dan rekenen en taal, het gaat over de vorming van het hoofd, de handen en het hart.’
Michel Rog sprak zijn waardering uit voor de werkzaamheden die de Stichting Kanjertraining verricht. “Het is een uitstekend initiatief vanuit de samenleving waardoor het klassenklimaat daadwerkelijk kan verbeteren. Daar mogen we als politiek ontzettend blij mee zijn.”
Artikel geplaatst op: 23 september 2015 - 15:53

Gerelateerd

Delen