VVD voelt zich ‘buitenspel gezet’

ALMERE – De VVD Almere heeft schriftelijke vragen gesteld naar aanleiding van een interview met sectorhoofd van de politie Flevoland Famke van Spaendonk, door Almere Dichtbij (‘Politie Almere voor het eerst boven sterkte’, 11 juli). In het interview zegt Van Spaendonk dat de politie in Almere boven sterkte is. Volgens de VVD Almere lijkt het sectorhoofd daarmee te zeggen dat een deel van deze agenten overbodig is.
De VVD wil van het college uitleg over hoe het kan dat de politie in Almere boven sterkte is en waarom deze informatie niet eerst bij de gemeenteraad komt voordat het in de krant komt. De uitspraken van Van Spaendonk hadden volgens de VVD door de burgemeester gedaan moeten worden. ‘Vindt u dat het aan het sectorhoofd van de politie is om dergelijke politiek relevante uitspraken inzake de politie te doen? Zo ja, waarom? Zo nee, deelt u de mening van de VVD-fractie dat de verantwoordelijkheid voor het doen van politieke relevante uitspraken inzake de politie in de eerste bij de burgemeester berust?’
Volgens de VVD-fractie is de gemeenteraad ‘door de handelwijze van het sectorhoofd district Flevoland buitenspel gezet’.
Artikel geplaatst op: 28 juli 2015 - 16:43

Gerelateerd

Delen