Geparkeerde touringcars bij station wekken ergernis

Door Marcel Beijer

STAD CENTRUM – Geparkeerde touringcars rond het Best Westernhotel aan het Mandelaplein wekken ergernis. De bussen zetten de hotelgasten af op de Kiss&Ride-plaats en blijven daar dan uren staan, waar maximaal een kwartier mag worden gestopt. Ook rijden er bussen over het Mandelaplein, dat wandelgebied is, en steken daarbij het Mandela-fietspad over.

De touringcars op de Kiss&Ride-plaats blijven vaak uren staan. (Foto: aangeleverd

.

"Sinds het Best Western en Loetje geopend zijn staat daar alles op elkaar geparkeerd en is het levensgevaarlijk", zegt Erik Frings die dagelijks van Waterwijk naar het centrum fietst. Hij uitte zijn ongenoegen bij medewerkers van hotel die ook niet blij waren met de situatie. "Ze hebben de chauffeurs erop aangesproken, maar kennelijk heeft het geen effect. Ik zag zelfs een taxibusjes voor de entree van het hotel staan die over het voetgangersgebied richting Kiss&Ride reed."

Frings is niet de enige die klaagt over de verkeerssituatie. Andere Almeerders zien regelmatig touringscars over de busbaan rijden en dan via het voetgangersgebied weer koers zetten naar de Kiss&Ride. De verontruste Almeerders vragen zich af of er in het gebied wel gehandhaafd wordt.


Surveillance

Volgens een woordvoerder van de gemeente wordt de locatie wel degelijk in de surveillance meegenomen door de handhavers. "Voor de Kiss&Ride-zone bij het hotel geldt inderdaad een parkeernorm van 15 minuten. We zijn er zichtbaar aanwezig en treden op bij daadwerkelijke overtredingen. Er worden nu geen extra controles ingezet, maar er zal wel extra aandacht zijn voor de genoemde overtredingen. Denk bijvoorbeeld aan mensen die daar parkeren om boodschappen te gaan doen. Als onze handhavers voertuigen, zoals ook touringcars zien staan of rijden in het fiets- en wandelgebied wordt daar ook tegen opgetreden. Verder kijken we naar de inrichting van de omgeving om overlast te voorkomen en we voeren gesprekken met het Best Western Hotel over parkeren en laden/lossen."

Artikel geplaatst op: 29 januari 2020 - 09:43

Gerelateerd

Delen