Moslimjongeren bezoeken ouderen tijdens kerst

MUZIEKWIJK - Dertig jongeren van de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap gingen eerste kerstdag op bezoek bij het zorgcentrum De Toonladder in Muziekwijk. Het zorgcentrum wordt bewoond door 160 ouderen. Er zijn bloemen, wenskaarten en chocolade uitgedeeld aan de bejaarden en aan de medewerkers van het zorgcentrum. Het bezoek werd vooraf aangekondigd in het lokale blad van het zorgcentrum. 

Foto: aangeleverd


Tijdens deze feestdagen willen de jongeren de ouderen niet vergeten die vaak alleen zijn, ook tijdens de feestdagen. De ouderen waren ook heel erg blij met de presentjes. Een bejaarde mevrouw zei heel vrolijk tijdens het openen van haar voordeur: ‘Ik voel mezelf jong door jonge mensen te ontmoeten’.
De jongeren zijn aangesloten bij de Baitul Afiyat Moskee, in Almere Poort. Eerder dit weekend heeft de Baitul Afiyat Moskee een maaltijd verzorgd tijdens de kerslunch in Poort. Deze week serveert de moskee een maaltijd in de dag en nachtopvang van de Leger des Heils, ook organiseert de moskee een vuurwerkafval opruimactie op 1 januari in Almere Poort. 

Artikel geplaatst op: 27 december 2019 - 08:36

Gerelateerd

Delen