1600 basisschoolkinderen genieten van grootse kerst-meezingshow

Door Petra Onderwater
ALMERE – Jingle Bells, Oh Denneboom en Feliz Navidad. Deze en vele andere bekende kerstliedjes zong een volle zaal met basisschoolkinderen vorige week uit volle borst mee in het Almeerse theater.

De meezingshow was één groot feest, met een heuse kerstboom, de kerstman en sneeuw. (Foto: Almere DEZE WEEK)


Collage had dinsdag en woensdag vier grootse meezing-kerstconcerten georganiseerd voor leerlingen van groep 5 tot en met 8 uit het Almeerse basisonderwijs. Het werd een vrolijke boel in de grote zaal van KAF. Maar liefst 400 kinderen per voorstelling - in totaal 1600 kinderen van verschillende scholen en schoolbesturen - kwamen samen zingen, dansen en leren over Kerst in diverse landen. “Het is voor het eerst dat ik op zo’n groot podium mag optreden en dan ook nog met een echte band” , vertelt Kenzo, leerling van basisschool De Bombardon.
'De Later als je Groot Band' met zangeres Lienke speelde live tijdens de voorstellingen, die werden gepresenteerd door theatermaker Nick Teunissen. “Het was een feestje om te doen. Heerlijk om te zien hoe al deze kinderen van verschillende scholen met elkaar aan het zingen en dansen waren”, reageert Teunissen.

Magische ervaring


“Almere heeft een multiculturele samenleving en muziek is als cement tussen kinderen, leerkrachten, scholen en organisaties", vertelt Paul Macco, directeur Collage. "Niet alle kinderen komen van huis uit in aanraking met theater. Wij vinden het ontzettend belangrijk om deze magische ervaring voor ieder kind in Almere mogelijk te maken en dat doen we in samenwerking met een aantal culturele partijen.”

Samen vieren


De voorstelling op woensdagochtend was extra speciaal, want die werd geopend door loco-burgemeester Hilde van Garderen. “Voor mij is kerst echt een feest van samenzijn, samen vieren en daarbij niet kijken naar verschillen, maar naar de dingen die we gemeen hebben met elkaar”, was haar boodschap aan de kinderen. Theatermaker Gerard Poot zorgde voor een verrassende verhaallijn, door als conciërge van het theater het podium op te eisen, waar hij altijd in zijn eentje kerst viert. Nadat iedereen zijn best had gedaan om hem te betrekken bij deze gezamenlijke kerstviering, bleek hij niemand minder dan de Kerstman zelf te zijn! Een mooie afsluiting van de show, waarbij zelfs heuse sneeuwvlokken naar beneden kwamen dwarrelen.

Artikel geplaatst op: 20 december 2018 - 09:30

Gerelateerd

Delen