VLA zoekt vrijwilligers voor supermarktactie

ALMERE – Voedselloket Almere (VLA) organiseert op vrijdag 7 en zaterdag 8 december en op vrijdag 14 en zaterdag 15 december inzamelingsacties in verschillende supermarkten in de stad. VLA is hiervoor op zoek naar vrijwilligers.

Voedselloket Almere is op zoek naar vrijwilligers voor de supermarktacties in december. (Foto: aangeleverd)


Tijdens de supermarktacties zamelt VLA houdbare levensmiddelen in welke in de VLA supermarkt worden aangeboden aan klanten van VLA. Daar mogen klanten van VLA, omdat ze het zelf niet kunnen betalen, via een pasje met een fictief budget erop winkelen. Deze winkel voert een assortiment van de 120 meest noodzakelijke producten. Wat niet via de VLA supermarktacties binnenkomt, wordt bijgekocht, zodat steeds het complete assortiment beschikbaar is. Hoe meer het ingezameld wordt bij supermarktacties, des te minder hoeft er ingekocht te worden.
Omdat er tijdens de december-supermarktacties veel supermarkten deelnemen, is VLA op zoek naar honderden vrijwilligers. Vrijwilligers gaan in tweetallen 2,5 uur aan de slag. In een herkenbare bodywarmer van VLA reiken ze bij de ingang van de supermarkt een boodschappenlijstje uit aan het winkelend publiek met het verzoek wat extra producten aan te schaffen ten bate van VLA. Daarnaast staat vrijwilligers bij uitgang om de extra gedane boodschappen in ontvangst te nemen.
Meer informatie: www.voedselloketalmere.nl/ik-wil-helpen/bij-een-supermarktactie

Artikel geplaatst op: 26 november 2018 - 16:13

Gerelateerd

Delen