Agenten roepen jongeren op zich te houden aan corona-adviezen

ALMERE - Op straat komen nog steeds groepen jongeren samen  die geen rekening lijken te houden met de kans op besmetting. Jeugdagent Andries ziet dat ook in Almere gebeuren. Hij roept Almeerse jongeren op om hun verantwoordelijkheid te nemen en zich te houden aan de corona-adviezen. 

 

De Almeerse jeugdagent deelt op Facebook een bericht van zijn Amsterdamse collega's dat  volgens hem zeker ook voor Almere van toepassing is. "Ik zie zetzelfde namelijk ook in Almere gebeuren. Grote groepen jongeren die samenkomen en dicht bij elkaar staan zonder rekening te houden met de geadviseerde afstand." 

 

Agenten vinden dit zeer zorgelijk. "Wij begrijpen dat de verveling toeslaat en dat de jeug af en toe naar buiten wil. Echter is de situatie zoals wij die nu aantreffen zeer onwenselijk." Daarom wordt ook een beroep gedaan op de ouders. "Scholen, moskeeën, sportscholen, restaurants, etc hebben hun deuren gesloten om besmetting te voorkomen omdat fysiek contact onwenselijk is. Wij vragen dan ook om uw medewerking en vragen u uw kind zoveel mogelijk thuis te houden. Mochten zij toch naar buiten gaan, informeer hen dan goed over de risico's en geef hen mee hoe ze hiermee om moeten gaan. Laten we allemaal ons steentje bijdragen om te voorkomendat dit virus zich verder verspreidt." 

 

Artikel geplaatst op: 20 maart 2020 - 08:35

Gerelateerd

Delen