Automobilist met taser betrapt bij controle in Buiten

 

BUITEN CENTRUM – Bij een grote verkeerscontrole in Almere Buiten is dinsdagochtend een aanhouding verricht omdat een bestuurder een taser in bezit had. In totaal werden 95 auto’s gecontroleerd. Er zijn verder verschillende kleine overtredingen geconstateerd.

Foto: HV Almere

 

De controle vond plaats op de parkeerplaats van DoeMere langs de Polderdreef en duurde van ongeveer half tien tot twaalf uur. Voertuigen die op de Polderdreef reden werden door agenten naar de parkeerplaats gedirigeerd.

 

Opleiding

De controle werd door aspirant-agenten uitgevoerd als praktijkonderdeel van de politieopleiding. De opleiding wordt voor een groot deel in de praktijk uitgevoerd. “De aspiranten hebben de oefening zelf georganiseerd”, aldus een van de aanwezige praktijkbegeleiders. De adspirant-agenten zijn in dit stadium van hun opleiding volledig bevoegd om de controletaken zelfstandig uit te voeren.

 

Alcoholgebruik
Tijdens de controle werd er o.a. gekeken naar de autopapieren en de technische staat van het voertuig. Ook werd gecontroleerd op alcoholgebruik en andere onregelmatigheden en overtredingen. Er zijn in totaal 95 voertuigen gecontroleerd.

Bij een automobilist werd een taser aangetroffen. Deze persoon is hiervoor aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

 

De controles hebben verder de volgende resultaten opgeleverd:

– 9x niet kunnen tonen van kentekenbewijs

– 5x vasthouden mobiel elektronisch apparaat

– 2x niet kunnen tonen van het rijbewijs

– 2x geen werkende richtingaanwijzer

– 2x geen werkende achteruitrijverlichting

– 1x geen werkende claxon

– 1x geen luchtdichte uitlaat

Artikel geplaatst op: 13 november 2019 - 09:25

Gerelateerd

Delen