Toename inbraken in Buiten baart wijkagenten zorgen

BUITEN – Het aantal woninginbraken in de Regenboog-, Seizoenen-, Fauna-, Bloemen-, Landgoederen- en Bouwmeesterbuurt is de laatste tijd toegenomen, zo melden de wijkagenten van deze buurten. "Dat baart ons zorgen, temeer nu ook de vakantieperiode is aangebroken en het aantal inbraken dan over het algemeen stijgt", aldus Ingeborg van der Linden, wijkagent Regenboog- en Seizoenenbuurt.


De wijkagenten willen bewoners daarom de nodige tips geven om hun woonomgeving veiliger te maken en de kans op een inbraak te verkleinen. Deze tips zijn overigens voor alle inwoners de moeite waard. Kijk om te beginnen kritisch naar uw eigen woning. Hoe is het hang- en sluitwerk? Heeft u goede verlichting rond uw woning? Is er goed zicht op de woning of heeft u hoge bosschages? Kijk op www.politiekeurmerk.nl voor preventietips en informatie over inbraakmethodes.

Camera’s


Inbrekers breken minder snel in bij een woning waar camera’s hangen. Wanneer er toch is ingebroken, kan de politie vaak veel informatie halen uit de beelden, zoals signalementen, looprichting en vervoersmiddelen. Het is belangrijk dat de beelden snel worden veiliggesteld. U kunt uw camera’s aanmelden bij: www.politie.nl/cib (de politie kijkt niet live mee, maar inventariseert waar ze hangen).

Op vakantie?


Gaat u op vakantie? Zorg dat uw huis er bewoond uitziet: laat lichten op verschillende tijden aangaan, zorg dat gordijnen open en dicht worden gedaan en laat de post weghalen. Vragen uw buren een oogje in het zeil te houden.
De politie heeft een aantal Mobeye’s ter beschikking. Deze mobiele alarmkastjes kunnen tijdens uw vakantie in uw woning geplaatst worden en zijn direct verbonden met een politiemedewerker. Wanneer het alarm afgaat kan de politie snel reageren, wat de pakkans vergroot. Er geldt een aantal voorwaardes: u geeft de huissleutel aan de politie, er zijn geen huisdieren en u heeft geen eigen alarmsysteem. Meer informatie: mobeye.almere-buiten-hout@politie.nl, 0900-8844 of ga langs bij het politiebureau.

Oren en ogen


“Buurtbewoners kennen hun wijk misschien wel beter dan dat wij hem kennen”, aldus de wijkagenten. “Door extra ogen en oren in de wijk kunnen wij als politie veel beter ons werk doen en weten wij waar we extra aandacht aan moeten besteden. Maak elkaar ook attent op zaken als openstaande ramen en bel de politie bij een verdachte situatie. Ook een onderbuikgevoel mag u met ons delen.” Bij spoed kunt u 112 bellen. Voor overige zaken is de politie te bereiken via 0900-8844. In veel wijken zijn buurtwhatsapp groepen of buurtpreventieteams. Uw wijkagent kan vertellen hoe u zich hiervoor kunt aanmelden.
Meer informatie: www.politie.nl/themas/woninginbraak.html.

Artikel geplaatst op: 22 juli 2019 - 09:15

Gerelateerd

Delen