Politie paraat vanwege risico op gewapende vechtpartij in centrum

ALMERE CENTRUM - Burgemeester Franc Weerwind heeft ter handhaving van de openbare orde besloten het Forum, het gebied daar omheen en het gebied rond station Almere Centrum tijdens Koningsnacht van 19.00 tot 00.00 uur aan te wijzen als veiligheidsrisicogebied. Dit naar aanleiding van signalen op sociale media over een te houden gevecht met wapens tussen verschillende groepen jongeren op deze avond in Almere. De politie laat op Twitter weten inmiddels drie jongeren van 15, 17 en 18 uit Almere te hebben aangehouden.

Er werd preventief gefouilleerd in het risicogebied. (Foto: Almere DEZE WEEK)

Sinds enkele dagen gaan er op social media berichten rond dat er op 26 april een gevecht gaat plaatsvinden op het Forum nabij de KFC. Er zou worden opgeroepen om 'oude vetes' uit te vechten. Uit politieonderzoek blijkt dat deze oproepen afgelopen dagen honderden malen zijn verspreid en in elk geval jongeren in Almere, Lelystad en Zaandam hebben bereikt, zo meldt HV Almere.

Binnen de aangewezen gebieden kan de officier van justitie de politie opdracht geven tot preventief fouilleren; een controlemiddel ter voorkoming van verstoringen van de openbare orde of overtredingen. De politie kan dan personen fouilleren zonder dat een concrete verdenking bestaat. De ME staat ook paraat om indien nodig in te grijpen. 

Artikel geplaatst op: 26 april 2019 - 22:56

Gerelateerd

Delen