Explosieven op Grote Markt blijken twee handgranaten

STAD CENTRUM – De Grote Markt is vanmorgen afgezet nadat twee mogelijke explosieven zijn aangetroffen. De Explosieven OpruimingsDienst heeft de objecten onderzocht. Het bleken twee handgranaten te zijn. Deze zijn onschadelijk gemaakt en alles is weer veilig, zo meldt de politie. De omgeving blijft nog enige tijd afgezet in verband met onderzoek naar de toedracht.

 

(Foto: HV-Almere)

Even na 08.00 uur werd ter hoogte van de Koopmanstraat een mogelijk explosief aangetroffen bij een pinautomaat. De omgeving werd ruim afgezet. De explosieven Opruimingsdienst van het Ministerie van Defensie kwam ter plaatse, de brandweer en een ambulance stonden klaar en boven de Grote Markt vloog een politiehelikopter.

Rond 10.45 uur werd nog een mogelijk explosief aangetroffen bij de Saint-Tropez Lounge. De Grote Markt en alle toegangswegen werden afgesloten en bewaakt. De politie riep mensen op om uit de buurt te blijven. Enkele winkels werden ontruimd en omwonenden zijn opgevangen in het stadhuis.

Per abuis ging precies op deze ochtend het luchtalarm af, maar dit bleek loos alarm te zijn en geen verband te houden met de ontruiming van de Grote Markt.

Artikel geplaatst op: 15 november 2018 - 10:03

Gerelateerd

Delen