Almere schrikt van stroomstoring

Een storing in een verdeelstation was er de oorzaak van dat zaterdagochtend de stroom in Almere uitviel. Op Facebook viel te lezen dat veel Almeerders zich een hoedje schrokken. Het besef drong door hoe afhankelijk we zijn geworden van elektricicteit. Zo had het treinverkeer last van de storing en konden winkels de kassa's niet gebruiken. Ook mobiele telefoons konden niet worden gebruikt. Een aantal mensen dacht ook aan een terroristische actie. De stroomstoring had ook tot gevolg dat een aantal mensen vast kwam te zitten in een lift. 

Foto's: HV Almere

Omstreeks 9:30 uur viel een stroomverdeelstation op de Veluwsekant in Almere uit. Als gevolg daarvan vielen ook de verdeelcentra op de Markerkant, De Vaart, Pampus en ‘s Graveland (‘t Gooi) uit, zo laat netbeheerder TenneT weten. Door het uitvallen van de stroom kwamen er door heel Almere mensen vast te zitten in liften. Tot nu toe staat de teller op 13 meldingen van een zogenaamde liftopsluiting. De brandweer is druk geweest om de mensen uit de vastzittende liften te halen.

Na een half uur keerde de stroom in een deel van Almere weer terug, dit was onder andere in Muziekwijk, Stedenwijk en Literatuurwijk. Korte tijd later werd de stroomvoorziening ook hersteld in Haven, Buiten en een deel van Almere Stad. Zo is in Waterwijk de stroomvoorziening nog niet teruggekeerd. Hierdoor kan een sportevenement in de sporthal voorlopig niet doorgaan. Door de stroomstoring vielen onder andere de verkeerslichten uit, moesten winkels sluiten en konden automobilisten de parkeergarage niet verlaten.

Ongeval
Rond 10:45 uur ontstond hierdoor een ongeval op de kruising van de Hogering met de Markerdreef. Bij dit ongeval zijn een auto en een bestelbusje met elkaar in botsing gekomen. Een ambulance is ter plaatse gekomen om de betrokkenen te behandelen. Als gevolg van de stroomstoring werd ook het treinverkeer volledig stilgelegd. Dit was onder andere vanwege een kleine brand langs het spoor bij station Almere Buiten. De treindienst wordt inmiddels weer opgestart. Tussen Weesp en Almere Centrum heeft de NS wel bussen ingezet.

Water
In de loop van de ochtend is tevens de waterdruk weggevallen in delen van Almere. Inmiddels zijn alle problemen verholpen.


(bron: HV Almere)

Artikel geplaatst op: 03 november 2018 - 14:04

Gerelateerd

Delen