Mysterieuze graffiti op woning

Door Kirsten Thuis-Woudenberg

NOORDERPLASSEN-WEST – Bewoners van Noorderplassen-West troffen maandagochtend een enorme graffiti aan op de zijgevel van hun woning. De bewoners deden aangifte bij de politie. De politie wil graag weten wat de betekenis van het ‘kunstwerk’ is.

De politie wil graag weten wat de betekenis van de enorme graffiti die bewoners van Noorderplassen-West vorige week aantroffen op de zijgevel van hun woning. (Foto: Politie Almere)

Graffiti komt, volgens wijkagent Jan van Bruggen, niet vaak voor in Noorderplassen-West. “En zeker niet in dit formaat”, aldus Van Bruggen. “De graffiti is behoorlijk groot en vrij uniek. Het is een strak, grafisch geheel.”

De politie wil graag weten wie of wat hierachter zit. “We willen graag weten of de afbeelding een speciale betekenis heeft en waar dit vandaan komt. Hopelijk leidt dat tot de dader.”

De spuitbussen waarmee de graffiti is gemaakt lagen aan de overkant van de straat onder een auto. De Vereniging van Eigenaren (VVE) waarvan de woning onderdeel is, heeft een reinigingsbedrijf ingeschakeld om de muur deze week schoon te maken.

Wie meer kan vertellen over de graffiti of de betekenis ervan kan contact opnemen met de wijkagent van Noorderplassen via 0900-8844.

Artikel geplaatst op: 23 oktober 2018 - 14:13

Gerelateerd

Delen