Ammoniaklek bij bakkerij Hema

POLDERVLAK – Werkzaamheden aan een ammoniaktank bij de Hema-bakkerij aan de Grindzuigerstraat leidden maandagochtend 7 mei tot lekkage. De situatie is inmiddels stabiel. Bij het incident raakte niemand gewond.

Personeel van de bakkerij aan de Grindzuigerstraat moest maandagochtend het pand verlaten vanwege ammoniaklekkage. (Foto: HV-Almere.nl)

 

Een medewerker was rond 9.00 uur op het dak bezig met werkzaamheden aan een ammoniaktank. Bij de werkzaamheden is een afsluiter van de tank afgebroken waardoor een ammoniaklekkage ontstond.

Het personeel rook de chemische lucht en sloeg alarm. Na metingen van de brandweer bleek er sprake te zijn van een ammoniaklekkage. De ammoniak kwam in de lucht terecht en ging via het ventilatiekanaal de bakkerij in. Ook kwam een deel in het riool terecht. De brandweer pompt op dit moment water het riool in waardoor de ammoniak oplost. Het is niet bekend hoeveel ammoniak er precies is gelekt.

 

Geen gevaar voor omwonenden

De brandweer meldt dat de lekkage geen gevaar vormt voor omwonenden. De directe omgeving en de bakkerij is ontruimd en afgezet door de politie.

Artikel geplaatst op: 07 mei 2018 - 12:51

Gerelateerd

Delen