Aanrijding op busbaan Bouwmeesterbuurt: vrouw gewond

BOUWMEESTERBUURT - Bij een aanrijding op de busbaan bij halte Bouwmeesterbuurt-Oost is maandagmiddag een vrouw gewond geraakt. Ze is met hoofdletsel per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Het Mobiel Medisch Team kwam met een traumahelikopter ter plaatse om het ambulancepersoneel bij te staan.

Foto: HV-Almere

Het slachtoffer stak rond half vier met de fiets de busbaan over richting de W.M. Dudokstraat toen zij in botsing kwam met een dienstvoertuig van de Tomin Groep, die over de busbaan reed. Door de botsing kwam de vrouw ongelukkig ten val en liep daarbij in ieder geval een hoofdwond op.

Vanwege de mogelijke ernst van de verwondingen werd de hulp ingeroepen van de traumahelikopter uit Amsterdam. Deze landde op het grasveld langs de Polderdreef, bij de E.F. van den Banweg.

Na behandeling ter plaatse werd het slachtoffer naar het ziekenhuis gebracht. De specialisten van de Verkeers Ongevallen Analyse hebben vervolgens onderzoek gedaan naar de toedracht van het ongeval. De bestuurder van de auto is naar het politiebureau gebracht om daar een verklaring af te leggen.

De busbaan is door het ongeval langere tijd gestremd geweest. Connexxion heeft pendelbusjes ingezet om reizigers zoveel mogelijk op de plaats van hun bestemming te brengen.

 

Bron: HV-Almere

Artikel geplaatst op: 08 augustus 2017 - 08:14

Gerelateerd

Delen