Agent schiet op bijtende hond bij aanhouding

LANDGOEDERENBUURT – Een politieagent schoot donderdagavond op een agressieve hond. De hond beet de agent tijdens een aanhouding in de Landgoederenbuurt. De hond werd niet geraakt.
Een politieagent schoot donderdagavond op een hond die hem beet tijdens een aanhouding. De hond werd niet geraakt. (Foto: HV-Almere)

Rond 19.35 uur kwam een melding van huiselijk geweld aan de Eelerbergstraat. Een man was buitengesloten door een andere man en kon zijn huis niet meer in. Politieagenten gingen erheen en troffen de verdachte aan. Hij gedroeg zich recalcitrant en wilde zich niet identificeren. De agenten gingen naar binnen, waar de verdachte nog steeds zijn medewerking niet verleende. Hierop besloten de agenten de 40-jarige man aan te houden, waarbij hij zich hevig verzette en één van de agenten in zijn gezicht sloeg. Vlak na deze worsteling kwam een hond vanaf het perceel rennen die een van de agenten aanviel, waarbij de agent werd gebeten. Hierop trok de agent zijn vuurwapen en loste een schot op de hond zodat de hond zou loslaten. De hond werd niet geraakt en kon, door een ter plaatse gekomen hondengeleider, naar binnen worden gebracht.
De politieagent werd onderzocht door een arts en de verdachte werd overgebracht naar het politiebureau.
Artikel geplaatst op: 14 juli 2017 - 14:18

Gerelateerd

Delen