Man gooit dakpannen van dak tijdens blussen brand

STEDENWIJK - In een woning aan het Zeistpad in Stedenwijk brak woensdagavond brand uit. Tijdens het blussen van de brand bleek klom er een man op het dak. De man gooide dakpannen naar beneden.

Kort voor 23.00 uur werd de brandweer gealarmeerd voor een woningbrand aan het Zeistpad. De brand was even uitslaand en er was sprake van veel rookontwikkeling. De brandweer zette meerdere eenheden in om de brand te blussen. Tijdens het blussen klom er een man op het dak van de woning die dakpannen naar beneden begon te gooien.

 Hierop heeft de politie het gebied rondom de woning ruim afgezet in afwachting van een arrestatieteam. Onderhandelaars zijn uren met de man in gesprek geweest om hem zover te krijgen naar beneden te komen. Leden van het arrestatieteam zijn later met behulp van een hoogwerker van de brandweer omhoog gegaan en hebben verder op de man ingepraat. Rond 2.45 uur stapte de man uiteindelijk zelf in het bakje van de hoogwerker. De man is aangehouden en overgebracht naar een politiebureau.

Volgens een aantal direct betrokkenen is een voorval in de relationele sfeer voorafgegaan aan de toevlucht van de man. De materiële schade is aanzienlijk. Verder onderzoek zal moeten uitwijzen wat er precies heeft plaatsgevonden. (Foto’s: HV-Almere)

Artikel geplaatst op: 06 juli 2017 - 15:12

Gerelateerd

Delen