Laatste perceelontwerp voor Museumbos

BUITEN CENTRUM - Het Museumbos bestaat uit een aantal landschapsparken met ieder een oppervlak van een hectare, gelegen in het Cirkelbos bij Almere Haven. De percelen zijn door steeds andere ontwerpers en kunstenaars vormgegeven. Het zevende en laatste perceel, Almere Boven, wordt op 23 september onthuld. Voor die tijd werd afgelopen donderdag, tijdens het Erfgoedcafé, alvast een voorproefje gegeven door Jan Frans de Hartog en Titia Frieling.

Het Museumbos ligt in het Cirkelbos tussen Almere Overgooi en het industrieterrein Stichtsekant. Het bos kan worden beschouwd als een groeiend landschapskunstwerk bestaande uit diverse boskamers. Momenteel wordt gewerkt aan het sluitstuk: de aanleg van een grote berg. Een spiraalvormig wandelpad zal naar de top leiden en geeft uitzicht over de boomtoppen, de stad en het landschap. Bovenop de berg komt een monument voor de Founding Fathers, de peetvaders van Almere, die aan de wieg stonden van deze stad.
Jan Frans de Hartog en Titia Frieling zijn beiden al vanaf het begin nauw betrokken bij het ontstaan van de stad. Tijdens de gezamenlijke lezing gingen ze in op de 20-jarige ontstaansgeschiedenis van het Museumbos en op het laatste kunstwerk dat op 23 september wordt onthuld.
Erfgoedhuis Almere is dé plek waar alles te vinden is over de ontstaansgeschiedenis van Almere. Erfgoedhuis Almere biedt lezingen, tentoonstellingen, kinderactiviteiten, lessen voor het basis en voortgezet onderwijs en nog veel meer. Erfgoedhuis is een ontmoetingsplek voor iedereen. Meer informatie: www.almere.nl/archeologie. Erfgoedhuis Almere is te vinden aan het Baltimoreplein 112 en is geopend van dinsdag tot en met donderdag van 13.00 tot 16.00 uur.
Artikel geplaatst op: 30 juni 2017 - 10:32

Gerelateerd

Delen