Fietsende supermarktovervaller gezocht

DE MEENTEN – Supermarkt Jumbo aan de Jaagmeent is donderdagavond 10 november overvallen. Een man bedreigde het personeel met een vuurwapen maar ging er zonder buit vandoor op zijn gereedstaande damesfiets. De recherche zoekt getuigen.
(Foto: HV-Almere/Arjen Peters)

Rond 18.30 uur kwam de man de supermarkt binnen. Hij bedreigde een caissière met een op een vuurwapengelijkend voorwerp en eiste geld. Toen zij aangaf dit niet te hebben, schoot de man in de lucht. Hij liep naar een andere kassa, deed er een greep uit en ging de winkel uit. Hij rende richting de fietspadtunnel onder de Oosterdreef, stapte voor de tunnel op een gereedstaande fiets en fietste weg door de tunnel.
Meerdere agenten zochten in samenwerking met de politiehelikopter in de omgeving naar de man, hij werd niet gevonden. De recherche is een onderzoek gestart en roept getuigen op zich te melden. De man heeft een blank tot licht getint uiterlijk, een lang/slungelig postuur en is rond de 20 jaar. Hij droeg donkere kleding en een capuchon. Hij had zijn gezicht bedekt en reed op een damesfiets. Het op een vuurwapen gelijkend voorwerp betrof waarschijnlijk een alarmpistool.
Getuigen die iets gezien hebben van de overval, en nog niet met de politie hebben gesproken, wordt verzocht zich te melden. Ook mensen die andere informatie hebben, zoals de vluchtroute van de verdachte, wordt verzocht contact op te nemen met de recherche. Dat kan via 0900-8844 of via www.politie.nl. Anoniem reageren kan via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000 of via M-online.
Artikel geplaatst op: 11 november 2016 - 12:10

Gerelateerd

Delen