Treinverkeer weer op gang na beschadiging spoorviaduct

BUITEN CENTRUM - Het treinverkeer tussen Almere Oostvaarders en Almere Centrum heeft maandagmiddag 1,5 uur stilgelegen. De oorzaak was een bestelwagen die zichzelf vast had gereden onder een spoorviaduct. Het treinverkeer is inmiddels weer op gang.

De bestuurder reed de wagen klem onder het spoorviaduct aan de Straat van Florida. De wagen zat muurvast en kon niet meer onder het viaduct vandaan komen. Er werd besloten om de achterste twee banden leeg te laten lopen wat weinig effect bleek te hebben. Ook nadat de voorste banden leeg waren gelopen kwam de wagen niet onder het viaduct vandaan.
Omstanders zijn vervolgens in de wagen gaan staan om de wagen zwaarder te maken. Dat lukte, waarna de wagen onder het viaduct vandaan kwam.
ProRail heeft het treinverkeer stilgelegd omdat er mogelijk schade is ontstaan het het spoorviaduct. Specialisten van bouwbedrijf Strukton zijn ter plaatse gekomen om het viaduct op schade te inspecteren. Bij de inspectie van het viaduct werden geen beschadigingen gevonden waarna het treinverkeer rond 14:30 uur is hervat.
Foto’s: HV-Almere.nl

Artikel geplaatst op: 07 november 2016 - 15:20

Gerelateerd

Delen