Politie zoekt getuigen mishandeling buschauffeur

PARKWIJK – De politie is op zoek naar mensen die getuigen zijn geweest van de mishandeling van een buschauffeur bij Station Parkwijk. Met name vier getuigen worden gezocht.

Zaterdag 22 oktober werd een buschauffeur mishandeld door een passagier. De chauffeur werd rond 17.00 uur geslagen door een man die niet had ingecheckt. De chauffeur verzocht de man om dit alsnog te doen. Hierop werd de man agressief en dreigde de chauffeur te slaan als bleek dat hij weldegelijk had ingecheckt. De man checkte uit en sloeg de buschauffeur vervolgens hard in zijn gezicht. Hierna vluchtte de verdachte. De agenten hebben in de omgeving nog naar de man gezocht, maar troffen hem niet meer aan. Ambulancebroeders ontfermden zich over de buschauffeur. Het slachtoffer liep letsel op aan zijn neus.

 

Verdachte
De verdachte is een donkere, slanke man tussen de 18 en 25 jaar oud met een klein, beginnend baardje. Hij droeg een korte, glimmende zwarte jas, witte sneakers, lichtkleurige broek en een pet met de letters NY. Ook droeg hij een okergele sjaal met ruitjesmotief. De man had een bruine schoudertas bij zich en droeg zwarte handschoenen.

 

Getuigen gezocht
Op het moment van de mishandeling zaten er meerdere passagiers in de bus. De politie zoekt een aantal specifieke getuigen die de mishandeling gezien moeten hebben. Het gaat om twee blanke vrouwen. Een vrouw (circa 40-50 jaar) (circa 45 jaar) droeg een opvallend rode jas. De ander (50-60 jaar) een zwarte jas met capuchon en een zwart/wit geruite shawl. Deze vrouwen stapten bij station Parkwijk in lijnbus 6 richting Almere Centrum en vervolgens stapten zij na enkele minuten bij dezelfde bushalte weer uit. De aangever vermoedt dat zij de bus hebben verlaten vanwege het agressieve gedrag en geschreeuw van de verdachte.

De derde getuige is een meisje dat in gesprek was met de buschauffeur op het moment dat de verdachte verhaal kwam halen. Het meisje doet een stap naar achteren als de verdachte uitcheckt met zijn OV-chipkaart en moet hebben gezien dat de buschauffeur daarna een klap in zijn gezicht kreeg. Later spreekt zij de buschauffeur aan om te vragen hoe het met hem gaat. De vierde en laatste specifieke getuige is een man die na een kort gesprek met de chauffeur achter de verdachte aan ging en hem aansprak. Deze man zou volgens getuigen even later buslijn 6 hebben gepakt in de richting van de Noorderplassen.
Wie zich herkent in de signalementen van de bovenstaande getuigen, of heeft u meer informatie over de verdachte, wordt verzocht contact op te nemen met de recherche in Almere via 0900-8844. Als u liever anoniem blijft, kunt u zich ook melden bij www.meldmisdaadaoniem.nl.

Artikel geplaatst op: 24 oktober 2016 - 15:00

Gerelateerd

Delen