Almere in de ban van horrorclown

ALMERE – Berichten over de horrorclown die op verschillende plaatsen in Almere kinderen met een mes achterna zat zorgden vorige week voor veel onrust door heel Almere. De politie sloeg vorige week maandag alarm via Burgernet nadat een horrorclown in Stripheldenbuurt kinderen met een mes achterna zat. Ook Literatuurwijk werd een dag later, dinsdag, opgeschikt door een zogenaamde horrorclown.
Zo’n 100 jongeren in Tussen de Vaarten kwamen af op een aankondiging dat de horrorclown zich in de wijk zou laten zien. Dit zorgde voor overlast en vernieling in de wijk. (Foto: HV-Almere)

Woensdag verzamelde een grote groep van zo’n honderd jongeren zich in Tussen de Vaarten. De jongeren kwamen af op een aankondiging dat de horrorclown zich in de wijk zou laten zien. De jongeren zorgden voor overlast in de omgeving van de bushalte in Tussen de Vaarten-Noord. Ze gooiden met stenen. Hierbij werd en agent bekogeld en sneuvelde een ruit van een bushokje. De politie moest veel agenten inzetten. De horrorclown werd niet gezien.
Ook werden er woensdag twee 14-jarige jongens die een clownspak droegen opgepakt. De twee werden meegenomen naar het bureau waar ook met hun ouders is gesproken. De jongens hadden, volgens de politie, geen kwaad in de zin.
De politie maakte met twee bekende Almeerse YouTube’ers een YouTube-video waarin ze laat zien hoe de politie handelt bij een melding van een clown met een mes. De politie gaat in deze video met getrokken wapen op de clown af om hem aan te houden. In het filmpje roept de politie op om te stoppen met de zogenaamde ‘pranks’, grappen. Door te laten zien wat de gevolgen zijn, hoopt de politie dat de grappen stoppen en de clowns binnen blijven.
Alle Almeerse basisscholen en middelbare scholen ontvingen vrijdag een brief van de gemeente en de politie met daarin informatie over hoe zij leerlingen en ouders kunnen informeren over de horrorclown. In de brief staat dat het dreigend achter mensen aangaan strafbaar is, ook al ben je verkleed als clown. Iets wat begint als mogelijk grap kan dus verregaande gevolgen hebben. De politie roept iedereen die zich bedreigd voelt als een persoon verkleed als clown ze aan het schrikken maakt op direct 112 te bellen. In de brief worden de scholen gevraagd om samenscholing van grote groepen na oproepen via social media om de clown op te sporen te ontmoedigen.
Artikel geplaatst op: 18 oktober 2016 - 10:00

Gerelateerd

Delen