Politie waarschuwt voor horrorclown

STRIPHELDENBUURT – De politie Buiten Hout waarschuwt op Facebook voor een ‘horrorclown’. De horrorclown werd maandag 10 oktober gezien in de Stripheldenbuurt en zou met een mes in zijn handen achter kinderen aan zitten.

(Foto: Facebook politie Buiten Hout)

“Afgelopen dagen hebben wij diverse meldingen gehad over een zogenaamde ‘horrorclown”, zo schrijft de politie op Facebook.

De politie laat weten de zaak zeer serieus te nemen. De recherche heeft inmiddels een strafrechtelijk onderzoek ingesteld. Het gaat mogelijk om grappenmakers, die willekeurige slachtoffers de stuipen op het lijf jagen. Het fenomeen lijkt overgewaaid vanuit de Verenigde Staten. Daar zijn de clowns op verschillende plekken gezien. Later werden er ook enge clowns gezien in Australië, Nieuw-Zeeland en Frankrijk. De clowns in Australië waren gewapend met machetes, knuppels en zelfs een kettingzaag.

 

Bel 112!

Wie een enge clown ziet wordt gevraagd om direct 112 te bellen. Ook wie meer informatie heeft wordt gevraagd om de politie te bellen. “Blijkt dit inderdaad om een slecht bedachte pranks te gaan, dan verzoeken wij diegenen die zich hiermee bezighouden zich te melden en te stoppen”, aldus de politie.

 

Artikel geplaatst op: 11 oktober 2016 - 09:34

Gerelateerd

Delen