Brand in Délifrance; Muntgarage tijdelijk gesloten door rookschade

STAD CENTRUM – Door een brand in lunchroom Délifrance aan de Korte Promenade 7 is de Muntgarage gesloten vanwege de rookschade. De brandweer rukte dinsdag 4 oktober rond 19.00 uur uit voor in eerste instantie een containerbrand.

(Foto: HV-Almere.nl/Paul van Leeuwen)

 

Later werd dit omgezet in een autobrand. Ter plaatse bleek van beide geen sprake. Omdat er toch sprake was van rookontwikkeling, heeft de brandweer in meerdere winkels aan de Korte Promenade gezocht naar de brandhaard. Uiteindelijk heeft de brandweer verschillende verbrande spullen uit lunchroom Délifrance gehaald.

In de omliggende winkels, zoals Wibra en Apollo, is de rook door middel van een ventilator verdreven. Stichting Salvage is ter plaatse gekomen om de schade aan de panden te inventariseren. Een onderzoeksteam van de brandweer doet nader onderzoek naar de oorzaak van de brand.

Sinds de brand is de Muntgarage, die zich boven de Délifrance bevindt, gesloten. De gemeente kan nog niet zeggen wanneer de Muntgarage weer open gaat. De Muntgarage moet gereinigd worden. Momenteel wordt onderzocht of de brand ook constructieve schade heeft toegebracht aan de garage.

 

Kijk voor meer foto's op HV-Almere.

Artikel geplaatst op: 05 oktober 2016 - 16:03

Gerelateerd

Delen