Pizzabezorger belandt in sloot na wilde achtervolging

HOUT – Een pizzabezorger belandde in de nacht van donderdag op vrijdag in de sloot na een achtervolging door de politie. De politie wilde de pizzabezorger op de Veluwedreef attenderen op een kapotte koplamp, maar de bestuurder ging er met hoge snelheid vandoor.


Op de Waterlandseweg reed de man 126 kilometer per uur, waar 80 is toegestaan. Toen de agenten de man een stopteken gaven ging hij ervandoor. Bij de toerit van de A27 stopte de man en vluchtte hij te voet het bos in om zich daar te verstoppen. Zijn auto, met daarin nog enkele pizza's die hij moest bezorgen, liet hij achter op de vluchtstrook. De agenten kregen hulp van politie uit Stad, Buiten, Poort en Naarden. Samen sloten zij het bosperceel hermetisch af. De helikopter van de de Luchtvaartpolitie vond met de warmtebeeldcamera de verdachte al snel in een sloot waarna deze kon worden aangehouden.
Op het bureau bleek dat de man geen rijbewijs had. Zijn auto is door de politie in beslag genomen en voor het rijden zonder rijbewijs, het te hard rijden en het niet volgen van het volgteken kreeg de man een bekeuring.

Artikel geplaatst op: 23 september 2016 - 11:21

Gerelateerd

Delen