Plofkraak op geldautomaten winkelcentrum Muziekwijk

MUZIEKWIJK – In winkelcentrum Muziekwijk werden donderdagochtend twee geldautomaten van de Bruna opgeblazen. Van de daders ontbreekt nog ieder spoor.

Om 05.19 uur werden er twee luidde knallen gehoord in de wijde omgeving van het winkelcentrum. Hierna was ook een alarm te horen. De politie was snel ter plekke. De daders waren gevlucht op een scooter of motor, maar zijn nog niet gevonden. Vanuit de lucht heeft een politiehelikopter de omgeving afgezocht.
Omdat er mogelijk sprake zou zijn van instorting, kwam de brandweer ook ter plaatse voor onderzoek. Ook de Explosieve Opruimingsdienst Defensie deed onderzoek. Ten tijde van het onderzoek stond er een ambulance stand-by.
Verschillende winkeliers kwamen rond 07.30 uur bij hun pand aan en konden niet naar binnen. De gedupeerde ondernemers konden op het politiebureau een kopje koffie komen drinken, in afwachting tot het winkelcentrum vrijgegeven zou worden. Uiteindelijk werd het winkelcentrum om 10:00 uur vrijgegeven en gingen de eerste winkels open. De Bruna bleef de hele dag gesloten.
De brandweer moest rond 11.00 uur opnieuw ter plaatse komen om metingen te verrichten in een nabijgelegen kapperszaak. De medewerksters kregen na openen van de zaak hoofdpijn door een penetrante lucht die in de zaak hing. Hierop verrichtte de brandweer metingen werd de kapperszaak geventileerd. Er werden geen afwijkende waardes gemeten. Veel buurtbewoners, die hun boodschappen kwamen doen, namen een kijkje bij de ravage en spraken met elkaar over de knallen die ze hadden gehoord.
De recherche heeft de zaak in onderzoek en vraagt getuigen contact op te nemen met de politie.
(Foto’s: HV-Almere/Paul van Leeuwen)
Kijk voor meer 112-nieuws op www.hv-almere.nl
Artikel geplaatst op: 11 augustus 2016 - 09:45

Gerelateerd

Delen

Er zijn nog geen reacties

Plaats je reactie: