Ontsnapte pauwen blijken handenbindertjes...

KRUIDENWIJK - Zondagavond hebben medewerkers van de dierenambulance en brandweer hun handen vol gehad aan twee ontsnapte pauwen in Kruidenwijk. Ze werden niet gevangen, maar stonden maandag keurig voor het hek te van de kinderboerderij te wachten
De twee pauwen van kinderboerderij De Stek wisten te ontsnappen uit hun verblijf. Niet veel later zaten de twee vogels op het dak van een bedrijf aan de Zwenkgrasstraat. De brandweer kwam met een hoogwerker ter plaatse om de twee pauwen te kunnen vangen, maar dat bleek niet eenvoudig. Een medewerkster van de dierenambulance die met de hoogwerker naar het dak was gebracht had één van de pauwen bijna te pakken. Het dier was de medewerkster echter te vlug af en vloog naar een ander dak. De medewerkers van de dierenambulance en de brandweerlieden concludeerden dat het onbegonnen werk was om de pauwen te vangen waarna de reddingsactie werd beëindigd. Maandagochtend stond het tweetal doodleuk te wachten bij het hek van de kinderboerderij.
De brandweer was zondag al twee keer eerder in actie gekomen voor dieren die in de problemen waren geraakt. In het buitengebied, nabij de Tureluurweg was een paard te water geraakt. De brandweer heeft het paard uit het water gehaald. Op de Marjoleinstraat in Kruidenwijk zaten twee honden vast tussen een hek en een schuurtje. De honden zijn door de brandweer bevrijd uit hun benarde positie. (Foto: HV-Almere/Sander Teussink)
Kijk voor meer 112 nieuws op www.hv-almere.nl
Artikel geplaatst op: 13 juni 2016 - 11:33

Gerelateerd

Delen