Studenten Engineering winnen Flevopenning voor Beste Comakership

Vier studenten van Windesheim Flevoland hebben de prestigieuze Windesheim Flevopenning voor Beste Comakership 2016 gewonnen met hun lichtplan voor de Markt in Almere Haven. Zij ontvingen de prijs vrijdagavond tijdens het jaarlijkse Flevopenningengala in Lelystad.

Team SPOT, bestaande uit studenten Engineering – Industrieel Product Ontwerpen Ruben Boelhouwers, Nathalie Houben, Dustin Vos en Marissa Da Thesta Jacobs de Bok, won eerder al de landelijke lichtontwerpwedstrijd Light Challenge met hun Comakership. Het lichtplan moet zorgen voor een gezellige sfeer op de Markt in Almere Haven, waardoor mensen langer op het plein blijven hangen. Het team heeft verschillende lichtelementen ontworpen, onder meer een lichtring die om een boom heen geplaatst kan worden. Het ziet er naar uit dat het plan deze zomer gerealiseerd wordt door de Gemeente Almere.

De jury was unaniem over de keuze van de winnaar van de Flevopenning: ‘Dit Comakership heeft een compleet ontwerp en prototype opgeleverd dat ook daadwerkelijk gerealiseerd gaat worden in Almere. Ook andere gemeentes hebben interesse getoond in het ontwerp. Het tegengaan van verpaupering en het terugbrengen van levendigheid in een buurt door goede verlichting is een maatschappelijk relevant thema. De duurzaamheid van het plan en het feit dat het team zelf producten ontworpen en gemaakt heeft, gaven de doorslag,’ aldus de jury.


Comakerships

Drie studententeams van Windesheim Flevoland streden om de penning voor het Beste Comakership, een projectopdracht op hbo-niveau, die wordt uitgevoerd bij een bedrijf of instelling. De genomineerde studenten, hun opdrachtgevers en docenten waren aanwezig op het zakelijke topevenement van Flevoland dat plaatsvond bij Het Werkbedrijf Lelystad.

De studenten pitchten hun projecten eerder voor de vierkoppige jury, bestaande uit René Peeters (wethouder gemeente Almere), Elly van Wageningen (wethouder gemeente Lelystad), Aukje Reinders (Coloriet) en Casper Swaan (Countus Accountants en voormalig VNO-NCW Flevoland). Juryvoorzitter Elly van Wageningen was zeer onder de indruk van de sterke pitches. Ze noemde de tien genomineerden ‘beloftes voor de maatschappij’, omdat zij nu al hebben laten zien wat ze in hun mars hebben en voor elkaar kunnen krijgen met een Comakership.


De andere genomineerden

Logopediestudenten Conja Adriaanse, Marieke Bank en Simone Besseling ontwikkelden een dvd over taalontwikkeling voor de logopedisten van MOC het Kabouterhuis in Amsterdam. Zij gebruiken de dvd bij voorlichtingen. ‘Dit Comakership is maatschappelijk heel relevant’, aldus de jury. ‘Niet alles waar een probleem is, hoeft meteen door naar zware professionele zorg. Dit product stelt bijvoorbeeld ouders gerust én in de praktijk is al bewezen dat het werkt! ‘

Team Innova, bestaande uit studenten Engineering, Design and Innovation Leon Mulder, Bas Kohlbrugge en Timo van Greunsven, ontwikkelde de CamCo, een schuifje voor de webcam dat mensen beschermt tegen webcam hacking. Onder meer Interpolis is al afnemer. Ook hierover is de jury lovend. ‘De Camco vindt zijn kracht in de eenvoud. Maatschappelijk is het een zeer relevant product. Thuis moet je je veilig voelen en dit product draagt daaraan bij.’

Artikel geplaatst op: 08 april 2016 - 23:00

Gerelateerd

Delen