Politie waarschuwt opnieuw voor Engelstalige klusjesmannen

ALMERE – De politie heeft de afgelopen dagen weer verschillende meldingen gehad over Engelstalige klusjesmannen, ook wel Irish Travellers genoemd. Deze klusjesmannen gaan deur aan deur om diverse diensten aan te bieden.

“Het klinkt in eerste instantie als een mooi en goedkoop aanbod”, schrijft de politie Almere Buiten Hout op haar Facebook. “Echter blijkt als het klusje klaar is dat er veel klachten zijn over de kwaliteit. Ook blijkt ineens de afgesproken prijs hoger te zijn dan in eerste instantie afgesproken. De klusjesmannen proberen vervolgens op een agressie en intimiderende manier het geld te krijgen. “
Strafrechtelijk zijn dit, volgens de politie, zeer lastige zaken om te bewijzen en ze moeten vaak civielrechtelijk worden opgelost. “De klusjesmannen zijn vaak achteraf ook niet meer te vinden omdat ze door heel Europa rondreizen. Wij willen mensen dan ook waarschuwen om deze mannen geen klusjes te laten uitvoeren.”
De politie wil het graag weten als deze mannen weer door de wijk gaan. Wie dit ziet kan bellen met 0900-8844 bellen, zodat de politie deze groep kan controleren en in kaart brengen. Wie zich onveilig voelt kan ook 112 bellen.
Artikel geplaatst op: 07 april 2016 - 14:57

Gerelateerd

Delen