Geschiedenis van Almere te zien in Archeologiehuis

BUITEN CENTRUM – De geschiedenis van Almere is sinds zaterdag voor iedereen te zien in het Archeologiehuis aan het Baltimoreplein 112.
Kinderen werden op verrassende wijze betrokken bij de opening van het Archeologiehuis aan het Baltimoreplein 112. (Foto: Fred Rotgans)
Wethouder Frits Huis opende afgelopen zaterdag dit huis waar voor iedereen, maar vooral voor kinderen, educatieve presentaties worden gegeven over alle facetten van de geschiedenis van een jonge stad als Almere.
In het Archeologiehuis wordt voor iedereen, maar vooral voor kinderen, educatieve presentaties gegeven over alle facetten van de geschiedenis van Almere. Er zijn exposities, lespakketten, films, lezingen en niet te vergeten Almeerders, die in hun vrije tijd als vrijwilliger met het Almeerse verleden bezig zijn. Bijvoorbeeld door archeologische vondsten te analyseren, te restaureren en te exposeren of door rondleidingen te geven.
In het Archeologiehuis was, tijdens de opening op 2 april, ruim gelegenheid om te kijken en te doen. Plezier beleven aan het prachtige verleden van Almere stond daarbij voorop.
Artikel geplaatst op: 05 april 2016 - 13:35

Gerelateerd

Delen