Landelijke Veiligheidsdag over ‘Veiligheid in en om het huis’

STAD CENTRUM – Tijdens de Landelijke Veiligheidsdag zaterdag 16 april kunnen geïnteresseerden alles te weten komen over het werk van politie, brandweer, ambulance, reddingsbrigade en defensie. Politie, brandweer en medewerkers van de ambulance werken samen bij een incident. In een woning is een situatie volledig uit de hand gelopen en moet er worden ingegrepen. Wie doet wat? Waarom wordt de straat afgesloten en welke hulpdienst betreedt als eerste de woning?
Tijdens de Veiligheidsdag in april vorig jaar zag de Esplanade ‘groen’ van de militairen. (Archieffoto: Fred Rotgans)

De verschillende hulpdiensten als reddingswerkers, brandweer, lifeguards van de Reddingbrigade, duikteams, militairen en politiespecialisten laten die dag van 12.00 tot 17.00 uur zien hoe zij in de praktijk (gezamenlijk) slachtoffers redden, welke hulpdiensten uitrukken bij een melding en wie wat doet op de plaats delict.
Nederland is een land van water, maar wie is verantwoordelijkheid bij een reddingsactie op het water? Wie komen er dan in actie en welke rol hebben de hulpverleners? Ook dat wordt gedemonstreerd. De hele dag staat in het teken van ‘Veiligheid in en om het huis’.
De Landelijke Veiligheidsdag beleeft zaterdag 16 april op en rond het Weerwater en de Esplanade alweer haar derde editie.
Begin maart wordt het programma bekend gemaakt.
Verdachte situaties

De Politie Almere Buiten Hout heeft vorige week filmpjes gemaakt over verdachte situaties. Hiermee willen ze bewoners bewust maken van verdacht gedrag en dat daar 112 voor gebeld kan worden. Deze filmpjes gaan op de Veiligheidsdag in première.
Artikel geplaatst op: 18 februari 2016 - 08:15

Gerelateerd

Delen