Extra controles op illegaal crossen

HOUT - De politie gaat de komende tijd steng optreden tegen illegale crossers in Vogelhorst en Nobelhorst. ‘Bij het aantreffen van crossmotoren in het gebied zal direct proces-verbaal worden opgemaakt en wordt de crossmotor inbeslaggenomen’, zo schrijft de politie op haar Facebookpagina.
Er zijn het afgelopen half jaar veel klachten bij de politie binnengekomen over crossmotoren die illegaal zouden crossen in het gebied. De klachten bestaan uit geluidsoverlast, parkeeroverlast en vernieling van de omgeving.
Eerder deze week nam de politie een crossmotor in beslag, zo meldt HV-Almere. De bestuurder van de motor was op een stuk toekomstig bouwterrein aan het crossen. Ook zal de politie toezien op de parkeeroverlast in de omgeving. Op onder andere een deel van de Kievitsweg is een parkeerverbod van kracht.
Volgens de politie zou er op diverse forums worden gemeld dat er in Almere sprake is van een gedoogbeleid, maar dit is volgens de politie niet het geval. De actie is in overleg met de gemeente genomen. In 2013 kwam op het terrein een crosser ten val. (Foto: Politie Buiten Hout)
Artikel geplaatst op: 18 februari 2016 - 16:27

Gerelateerd

Delen