‘Buitengewone bewoners’ van Almere Buiten gehuldigd

BUITEN – Tijdens de ‘Nieuwjaarsontmoeting’ van Almere Buiten zijn vorige week dinsdag 12 januari veertig ‘Buitengewone Buitenaren’ gehuldigd voor hun inzet voor dit stadsdeel. Sinds 2008 geeft het gebiedskantoor deze nominaties voor Buitengewone Buitenaar (bewoner), Buitengewone Professional en Buitengewone Buiten Buurt.

Het team Politie Almere Buiten Hout nam vorige week de prijs voor ‘Buitengewone Buitenaren’ in ontvangst. (Foto: aangeleverd)


Onder andere de Politie Almere Buiten Hout is als team gehuldigd voor Buitengewone Buitenaren. In 2015 startte dit basisteam van Almere Buiten de Facebookpagina ‘Politie Almere Buiten Hout’ (PAB247), die aan het eind van het jaar ruim negenduizend volgers had. Bewoners nomineerden het team. ‘Het basisteam laat met de Facebookpagina weten wat zich afspeelt in Almere Buiten, maar ook kunnen volgers zo diensten meekijken en op de hoogte blijven van wat de politie doet. Dit team organiseerde in 2015 twee keer ‘Mobile Media Lab’-dagen, waarbij bewoners kennis kunnen maken met de politie en kunnen geïnteresseerden daadwerkelijk een dienst meedraaien. De professionals achter deze Facebookpagina zijn de titel meer dan waard.’

Samenwerking met bewoners


Teamchef Politie Buiten en Hout, Tom Nauta, is heel blij met de prijs. “We hebben laten zien dat we écht in verbinding komen met de Almeerders en dat we open en transparant zijn. We zoeken de samenwerking met bewoners, kennelijk valt dat op.”
Ook wil Tom Nauta en zijn team door actief te zijn op social media mensen dichter bij elkaar brengen. “Laat ons weten waar het beter kan, of als er iets is. Het zijn de bewoners die precies weten wat er in hun wijk speelt. Is er iets afwijkend van normaal? Schroom niet en bel 112. Liever komen we een keer voor niks dan te laat. Want als er een inbraak geweest is, is het te laat. Bovendien komt tachtig procent van de aanhouding naar aanleiding van tips van burgers, de rest vanuit recherchewerk. We moeten het echt hebben van de bewoners.”
Naast het team is ook wijkagent van de Stripheldenbuurt, Wim Knol gehuldigd. Hij heeft er voor gezorgd dat inmiddels 700 mensen uit de Stripheldenbuurt in Whatsappgroepen zitten. In die groepen zijn bewoners alert op verdachte situaties. Tom Nauta: “Wijkagent Wim Knol kijkt mee in deze groepen en grijpt in waar nodig.”

 

Klik hier voor een overzicht van de Buitengewone Buitenaren 2016.

Artikel geplaatst op: 18 januari 2016 - 13:51

Gerelateerd

Delen