Politie houdt extra toezicht op woninginbrekers

ALMERE – Rond de feestdagen is ‘het inbrekersgilde’ vaker actief met het plegen van woninginbraken. Daarom zet de politie deze dagen extra toezicht in. Dat gebeurt nog bovenop het reguliere toezicht en wordt zowel in burger als in uniform gedaan.
In Almere wordt hierbij nauw samengewerkt met de gemeentelijke toezichthouders, die ook tijdens de feestdagen op dit thema worden ingezet. Door deze extra inzet is de kans op een heterdaadaanhouding groter en worden inbraken voorkomen of opgelost.
Bel 112 bij verdachte situatie

Wie thuisblijft, doet er goed aan om in de buurt goed op te letten. Wie iemand in de straat ziet die er wellicht niet thuishoort en bijvoorbeeld bij huizen naar binnen kijkt of op de uitkijk lijkt te staan, belt 112. Inbrekers houden niet van een sociale buurt.
Preventietips

Om inbraak te voorkomen:
-   Laat een bewoonde indruk achter. Maak bijvoorbeeld gebruik van tijdschakelaars om de lampen aan en uit te laten gaan
-   Doe deuren en ramen goed op slot en laat de sleutels niet in het slot zitten
-   Leg waardevolle spullen niet in het zicht, maar berg ze op, bijvoorbeeld in een kluis
-   Meld niet op voicemail of via sociale media dat u niet thuis bent.
Let op babbeltrucs: mensen die bijvoorbeeld met een zielig verhaal aan de deur komen en naar binnen willen. Handel zoveel mogelijk zaken bij de deur af, eventueel met de deur op een kier met een kierstandhouder of ketting.
Artikel geplaatst op: 24 december 2015 - 11:36

Gerelateerd

Delen