Neergeschoten man overleden, politie zoekt getuigen

LITERATUURWIJK - In de Hendrik Marsmanstraat werd vorige week dinsdagochtend een man neergeschoten. Enkele minuten later werd er in Almere Poort een brandende auto aangetroffen. Het slachtoffer overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen, zo meldde de politie woensdag. De politie is nog op zoek naar getuigen.
In de Hendrik Marsmanstraat werd vorige week dinsdagochtend een man neergeschoten. De politie is nog op zoek naar getuigen. (Foto: HV-Almere.nl/Jos van der Lelie)

Rond 06.50 uur werden de ambulancedienst en de brandweer gealarmeerd voor een reanimatie in de Hendrik Marsmanstraat. De hulpdiensten waren snel ter plaatse en hebben direct het gebied afgezet. Het was al snel duidelijk dat het ging om een schietincident. De neergeschoten man is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Een opgeroepen traumahelikopter werd al snel weer afgemeld en is niet opgestegen.
Enkele minuten na de melding van de Hendrik Marsmanstraat kwam op de meldkamer een melding binnen van een brandende auto op de Wodanstraat in Almere Poort. In verband met mogelijk explosiegevaar zijn tijdelijk een aantal woningen ontruimd geweest. Het is mogelijk dat de autobrand en de schietpartij iets met elkaar te maken hebben. De politie heeft beide locaties ruim afgezet voor groot onderzoek.
Woensdag meldde de politie dat het slachtoffer in het ziekenhuis aan zijn verwondingen is overleden. Medische hulp heeft niet meer mogen baten. De man is geen bekende van de politie.
Aan het schietincident werd op dinsdagavond aandacht besteed in een uitzending van Opsporing Verzocht. Die uitzending heeft inmiddels geleid tot een aantal tips. Op woensdag 16 december besteedde bureau Flevoland op Omroep Flevoland ook aandacht aan de zaak.
De politie zet het onderzoek onverminderd voort en komt graag in contact met getuigen van het schietincident of met mensen die op andere wijze over informatie beschikken. Zij kunnen bellen met 0900-8844 of anoniem met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.
Artikel geplaatst op: 18 december 2015 - 15:56

Gerelateerd

Delen