Ongeval bij nieuwe verkeerssituatie Hollandse Brug

ALMERE - Op de Hollandse Brug, A6 richting Lelystad, vond vorige week dinsdag een ernstig ongeval plaats. Sinds begin december is de situatie bij de Hollandse Brug veranderd. Hierdoor ontstond er veel verwarring bij automobilisten met lange files tot gevolg. Of de nieuwe verkeerssituatie de oorzaak is van de aanrijding is nog onbekend.
Op de A6 richting Lelystad vond vorige week dinsdag aan het eind van de middag een ernstig ongeval met meerdere voertuigen plaats. Sinds begin december is de situatie bij de Hollandse Brug veranderd. (Foto: HV-Almere/Mark van Leeuwen)

Rond 16.10 uur ging het mis ter hoogte van de nieuwe splitsing na de Hollandse Brug. Vijf auto’s kwamen daar met elkaar in botsing, meerdere personen raakten daarbij gewond. De hulpdiensten rukten massaal uit vanwege de ernst van het ongeval. Een Mobiel Medisch Team uit Amsterdam kwam ter plaatse om het ambulancepersoneel te assisteren.
Eén van de inzittenden, een 45-jarige vrouw uit Wilsum, raakte bekneld in haar auto en moest door de brandweer worden bevrijd. Twee andere bestuurders, inwoners van Emmeloord en Almere in de leeftijd van 35 en 30 jaar, raakten eveneens gewond en werden naar het ziekenhuis vervoerd.
Door het ongeval waren twee rijstroken afgesloten. In de file achter het ongeval ontstond vervolgens een kop-staart aanrijding. Daarbij was alleen sprake van materiële schade.
Artikel geplaatst op: 18 december 2015 - 12:01

Gerelateerd

Delen