Achtervolging in Almere

ALMERE - Afgelopen nacht heeft er een achtervolging plaats gevonden in Almere. Agenten zagen rond de klok van 4 uur twee voertuigen rijden welke in de tegengestelde richting reden op de oprit van de A6, Hogering. Toevallig kwamen de agenten langs rijden. De agenten wilde beide voertuigen staande houden en blokkeerde daarom de Hogering. Eén van de voertuigen stopte netjes, de andere keerde gelijk en ging er vandoor.

Foto: Facebook/Politie Almere

Hierop zette de politie de achtervolging in waarbij, ondanks het vroege tijdstip, gebruik werd gemaakt van sirenes. De politie is daartoe genoodzaakt voor de veiligheid van anderen die bijvoorbeeld al op straat liepen of reden.
Het voertuig reed met zeer hoge snelheid de Literatuurwijk in, op de voet gevolgd door de agenten. Uiteindelijk reed de bestuurder zich klem waardoor deze niet meer verder kon rijden. De verdachte ging er vervolgens rennend vandoor. De agenten gingen er direct achteraan. Er was geen tijd te verliezen. Hierdoor kregen de agenten geen kans om de sirenes uit te zetten waardoor ons voertuig een tijdje met sirenes aan heeft stilgestaan op een grasveld. 
Na een aantal kilometer door steegjes en paden kregen de agenten de verdachte te pakken. De verdachte is aangehouden en krijgt diverse strafbare feiten ten laste gelegd.
Het voertuig waar de verdachte in reed bleek gestolen te zijn. In verband met het rijgedrag van de verdachte is tevens zijn rijbewijs ingevorderd. De recherche gaat de verdachte horen en justitie gaat over de uiteindelijke straf.
(Bron: Facebook/Politie Almere)

Artikel geplaatst op: 07 december 2015 - 14:41

Gerelateerd

Delen