Brandweer druk met stormschades

ALMERE – De weersverwachting voor afgelopen zondag was al hevig, namelijk een zuidwesterstorm aan de noordwestkust van Nederland en zeer zware windstoten. Het leverde de brandweer Almere zondagavond dan ook heel wat opruimwerk op. Er kwamen verschillende meldingen van stormschades binnen.
De tunnel van de Poortdreef onder de A6 was door de hevige regenval ondergelopen. Verkeer kon er niet meer onderdoor. (Foto: HV-Almere.nl/Sander Teussink)


De onstuimige zondagmiddag en avond werden veroorzaakt door de passage van een koufront. Rondom het koufront zat een pittig windveld en fikse buien. Landinwaarts waren er zondagavond windstoten gemeten van 80 tot plaatselijk 100 kilometer per uur.
Aan het begin van de avond rukte de brandweer uit naar de Platte Knoop in de Noorderplassen voor een stormschade. Vervolgens kwam er rond 19.35 uur een melding binnen voor het Lenthehof in het centrum. De bovenkant van een boom in de tuin van een bewoner was afgebroken. Kort daarna ging de brandweer naar de Lieven de Keystraat voor een loshangende tak in de groenstrook, aan de zijde van de Lage Vaart.
Op hetzelfde moment waaide er in de John Rossweg in Almere Poort een hek van een bouwplaats om. Het hek is door de brandweerlieden verwijderd. Vervolgens bleek dat de tunnel van de Poortdreef onder de A6 door de hevige regenval was ondergelopen, waardoor er geen verkeer meer mogelijk was. De brandweer kwam ter plaatse en de weg werd door de politie afgesloten. Een particulier bedrijf pompte het water weg.
Daarna kwam er een melding binnen voor het Molengatpad, waar schade was ontstaan aan een schoorsteen op het dak van een woning. Hier werd de hulp van de hoogwerker ingeroepen om de schoorsteen veilig te stellen.
Tenslotte werd de bemanning van Almere Buiten nogmaals teruggeroepen naar de Bouwmeesterbuurt, dit keer voor een boom die over het fietspad bij de J. Wilsstraat was gevallen.
Artikel geplaatst op: 30 november 2015 - 12:26

Gerelateerd

Delen