Archeologiehuis Almere gooit deuren open

BUITEN CENTRUM – Meer dan zestig organisaties uit drie provincies lieten vorige week zien wat er allemaal onder de grond verborgen ligt of lag tijdens de eerste editie van de Nationale Archeologiedagen. Het Archeologiehuis Almere naast de bibliotheek Buiten aan het Baltimoreplein 112 hield afgelopen zaterdag open huis.
Kinderen konden bij Eva van alles horen over kleding uit de Steentijd. Ze liet zien hoe je touw kunt maken en draad kunt spinnen. (Foto: Fred Rotgans)

Archeologen, zowel amateurs als professionals, musea, universiteiten en bibliotheken trokken die dagen samen op om de Nederlandse archeologie beter zichtbaar te maken.
In Almere Buiten was er veel te doen voor jong en oud: workshops historische muziek en kleding maken en er werden films over de geschiedenis van Almere getoond. Evert van Ginkel las voor uit zijn nieuwste boek ‘De Klepperridder’, een boek over de ondergang van de ‘Almeerse kogge’. Hij kreeg het boek officieel overhandigd van wethouder Frits Huis.
Een archeoloog van de gemeente Almere toonde bijzondere objecten uit de Steentijd in Noord-Afrika en de Steentijd in Almere.
Artikel geplaatst op: 14 oktober 2015 - 17:28

Gerelateerd

Delen