Opbrengst Rode Kruis-collecte in Almere bijna verdubbeld

ALMERE - Het Rode Kruis in Almere heeft dit jaar tachtig procent meer opgehaald met de collecte in Almere dan vorig jaar. De collectanten haalden in totaal 8.981,22 euro op.
De twee ‘ouwe hoeren’ Tineke en Louise Fokkens hebben in juni in het winkelcentrum van Stad gecollecteerd voor het Rode Kruis. (Foto: aangeleverd)

In totaal gingen er 112 collectanten langs de deuren tijdens de Rode Kruis Week van 14 tot en met 20 juni. Twee van de collectanten waren de ‘ouwe hoeren’, ofwel de tweelingzussen Fokkens uit Almere Poort. Zij trapten de collecteweek af door te collecteren in City Mall Almere.
Van de opbrengst betaalt het Rode Kruis Almere belangrijk werk in de stad. Zo helpen de vrijwilligers ouderen zelfredzamer te worden zodat zij langer veilig thuis kunnen blijven wonen. Daarnaast organiseert het Rode Kruis speciale vakanties voor gezinnen met een chronisch ziek kind en voor zorgbehoevende oudere mensen uit Almere.
Noodhulpteams
De opbrengst van de collecte gaat ook naar de vrijwillige noodhulpteams die dag en nacht klaarstaan om de hulpverleningsdiensten te ondersteunen met hulp aan getroffenen. Verder staan de vrijwilligers van het Rode Kruis op kleine en grote evenementen. De hulpverleners zijn opgeleid om eventuele calamiteiten bij evenementen in goede banen te leiden en om EHBO te verlenen. Het is mogelijk om bij het Rode Kruis Almere EHBO-cursussen te volgen.
Artikel geplaatst op: 03 augustus 2015 - 12:58

Gerelateerd

Delen