Politie en bewoners Buiten houden inbrekers aan

ALMERE - De politie wil met de bewoners van Almere Buiten de handen ineen slaan om inbrekers aan te houden. Dit gebeurt deze week in een oefening waarin politie en bewoners in een verdachte situatie gaan samenwerken.
De politie oefent regelmatig werksituaties, maar nu worden ook de bewoners actief gevraagd om mee te doen. Zij gaan samen op zoek naar agenten in burger die zich in de oefening gedragen als woninginbrekers.
De 112-meldingen van bewoners bij verdachte situaties zijn een heel belangrijk ingrediënt in de strijd tegen auto- en woninginbraken. Ondanks dat de politie extra inzet pleegt op tijden en plaatsen waar veel ingebroken wordt, kan zij niet op elk moment overal zijn. Door meldingen van bewoners kunnen agenten snel de juiste kant op gaan. En dus inbraken voorkomen of inbrekers op heterdaad aanhouden.
Alerte bewoners

Via Burgernet en de gemeente- en politiesite wordt de actie aangekondigd. Bewoners uit Almere Buiten wordt gevraagd alert te zijn op verdachte situaties en 1-1-2 te bellen als zij iemand zien die zich verdacht gedraagt. Om via Burgernet mee te kunnen doen, kan iedereen vanaf 16 jaar zich vooraf gratis aanmelden via www.burgernet.nl
Artikel geplaatst op: 07 mei 2015 - 17:16

Gerelateerd

Delen