Buurtbewoners starten WhatsApp-groep

SIERADENBUURT – Elkaar een WhatsApp sturen bij onraad in de buurt. ‘Een vrij uniek buurtinitiatief in Almere’, volgens Bewoners Platform Sieradenbuurt. Buurtbewoners zijn, in samenspraak met de wijkagent, een WhatsApp-groep gestart.
“In de Sieradenbuurt is het relatief rustig op inbrekersgebied”, aldus Frank van Woudenberg, Bestuurslid stichting bewoners platform Sieradenbuurt. “Met de WhatsApp-groep willen we met zijn allen de buurt veiliger maken en houden.”
Bewoners van de Sieradenbuurt kunnen zich aanmelden om mee te doen in deze WhatsApp groep. “Als een deelnemer getuige is van een verdachte situatie in de wijk, kan hij of zij, nadat 112 gebeld is, de andere deelnemers via de WhatsApp op de hoogte stellen, zodat ook andere bewoners kunnen opletten of zij iets vreemds zien, kentekens noteren, fotograferen en nauwkeurige persoonsbeschrijvingen weergeven. Er zijn uiteraard wel een aantal spelregels waar men zich aan moet houden, want sociale controle is een serieuze zaak. Deze regels zijn terug te vinden op onze website.”
Bewoners van de Sieradenbuurt kunnen zich aanmelden via info@sieradenbuurt.nl, onder vermelding van naam, adres en telefoonnummer. Zij krijgen dan de spelregels toegezonden en worden toegevoegd aan de groep.
Meer informatie is te vinden op: www.sieradenbuurt.nl, of op te vragen via e-mail.
Artikel geplaatst op: 29 januari 2014 - 07:00

Gerelateerd

Delen