Dansend eerbetoon aan Anne Frank

STAD CENTRUM – Met 'Anne Frank: Words from the Shadows' staat Schouwburg Almere (KAF) op bijzondere wijze stil bij 75 jaar bevrijding. De internationaal geroemde dansvoorstelling van de imPerfect Dancers Company beleeft vrijdag 13 maart de Nederlandse première in Almere.

'Anne Frank: Words from the Shadows'. (Foto: Mario Sguotti)

 

"Het is een periode in de geschiedenis waar we niet graag aan denken, maar die we niet mogen vergeten. Ondanks alle verschrikkingen leven er uit deze tijd ook inspirerende verhalen over hoop en liefde. Daarom is naast herdenken het vieren van de bevrijding net zo belangrijk", benadrukt het Nationaal Comité 4 en 5 mei. "In 2019 en 2020 herdenken we het beëindigen van de Tweede Wereldoorlog, 75 jaar geleden. We vieren dat we sindsdien weer in vrijheid leven, in het besef dat we samen verantwoordelijk zijn om vrijheid door te geven." 

Ode in bewegingen

Anne Frank: Words from the Shadows brengt het verhaal van Otto, Anne's vader en de enige van de familie Frank die de oorlog overleeft. Na de bevrijding van Auschwitz keert hij terug naar het achterhuis. Hier krijgt hij van Miep Gies het dagboek van zijn dochter. Tijdens het lezen ontdekt hij kanten van haar persoonlijkheid die hij niet kende. Hij herleeft de tijd van onderduiking en de tragische gebeurtenissen die volgen.

 

Inspireren
Anne: een Joods meisje dat op een zwarte bladzijde van ons geschiedenisboek terechtkwam, terwijl zij moedig haar eigen bladzijden volschreef. Ze had haar hele leven nog voor zich, maar heeft het niet kunnen leven. Haar vrijheid en zelfbeschikking werden haar ontnomen, door intolerantie en haat. Tot op de dag van vandaag inspireren haar
woorden mensen van over de hele wereld. Anne Frank: Words from the Shadows is een ode aan het leven, de kracht en het mens-zijn van dit bijzondere meisje en haar ontroerende verhaal.
Voor het eerst in Nederland
De voorstelling wordt gedanst door imPerfect Dancers Company, onder de artistieke leiding van Walter Matteini en Ina Broeckx. Hun choreografische taal is intens fysiek en atletisch. Zij brengen het verhaal van Anne Frank op een indrukwekkende, nog niet eerder vertoonde manier. De voorstelling beleeft op 13 maart haar Nederlandse première.

Kaarten zijn verkrijgbaar via kaf.nl

Artikel geplaatst op: 24 februari 2020 - 11:34

Gerelateerd

Delen