Capo di Famiglia II stijlvol in première bij Kinepolis

Dramatische maffiathriller met mensen van vlees en bloed

 

ALMERE – De korte maffiathriller Capo di Famiglia II, het vervolg op de film uit 2017, ging donderdagavond stijlvol in première bij Kinepolis. De film is voor een deel in Almere opgenomen en mede dankzij Cultuurfonds Almere en Cinecrowd tot stand gekomen.

Regisseur Annemarie Libbers en scriptschrijver/acteur Dirk Gunther Mohr presenteerden donderdag hun tweede film in Kinepolis Almere. (Foto: Almere DEZE WEEK)

 

Opnieuw hebben regisseur Annemarie Libbers en hoofdrolspeler/scriptschrijver Dirk Gunther Mohr hun handen ineengeslagen om het verhaal van de familie la Rosa te vertellen. "Het is een verhaal over vasthouden, loslaten en overgave. Een worsteling die we allemaal kennen", aldus Libbers. "De eerste film werd goed ontvangen en nu, twee jaar later, is het tijd voor een vervolg. Het verhaal is ruwer, donkerder en we kruipen dieper in het leven van de personages." Zij noemt het zelf een dramatische maffiathriller met mensen van vlees en bloed. "Juist in die harde criminele wereld is altijd menselijkheid te vinden."

 

Vijanden

Vincent la Rosa is het hoofd van zijn familie. Zijn vader had hem vóór zijn dood gevraagd deze positie van hem over te nemen. Nu hij grote invloed heeft in de zakenwereld, maakt hij meer vijanden. Ondertussen gaat het niet goed met zijn moeder en verliest hij de liefde van zijn zwangere vrouw Eva. Dirk Gunther Mohr speelt de rol van Vincent. Hij heeft als acteur geprobeerd alles uit zijn personage te halen. "Het is een enorme uitdaging om te spelen. Elke keer ontdek ik meer en meer wat mijn personage Vincent beweegt", vertelt hij.

 

The Godfather

Joost Buitenweg, die in Almere woont en hier zijn productiebedrijf PixelThis en acteeropleiding RJBStudio heeft, speelt ook een belangrijke rol in de film. "In The GodfatherPart II had acteercoach Lee Strasberg destijds een rol naast zijn vroegere leerling Al Pacino. Dirk heeft acteerlessen bij mij gevolgd en hij vond het toepasselijk dat zijn eigen coach ook een rol zou spelen in het tweede deel van zijn eigen maffiafilm. Dat kon ik natuurlijk niet weigeren", lacht Buitenweg.

Hij vindt het belangrijk om nieuwe filmmakers te steunen. "Daarom zijn we ook bezig met de oprichting van Almere Film, een platform dat het maken van films in Almere stimuleert en de ambitie heeft om ook weer een Almeers filmfestival te organiseren. Daar zou een film als Capo di Famiglia uitstekend tussen passen."

 

Libbers en Gunther Mohr hopen dat hun tweede film weer net zo succesvol zal zijn op de verschillende filmfestivals als deel 1. "We zijn nog bezig met het organiseren van de vertoningen. We zijn zelf in elk geval heel trots op wat we met ons hele team hebben neergezet." Hun harde werk werd in elk geval beloond met een luid applaus van het premièrepubliek. 

 

Bekijk hier deel I van Capo di Famiglia.

 

Artikel geplaatst op: 14 februari 2020 - 15:32

Gerelateerd

Delen