Negentig jonge gitaristen zorgen voor muziekspektakel in KAF

ALMERE - Met het concert Guitar Rhapsody bracht Stichting Gitaarorkest Nederland zondag ruim negentig gitaristen bij elkaar in de Kunstlinie Almere Flevoland. Dit optreden was de finale van een jubilieumtoernee langs Lelystad, Eindhoven, naar thuishaven Almere. De jonge gitaristen van het Nederlands Jeugd Gitaar Orkest (NJGO), Gitaarorkest Ponticello, de Gitaarbend(e), plus een grote groep gitaarleerlingen van muziekscholen en lespraktijken uit de regio, vulden samen het podium. Na maandenlang keihard oefenen vormden de orkesten een muzikale eenheid die energie en speelplezier uitstraalde. 

(Foto: Maria Timofeeva)


Het concert trok een volle zaal en het publiek genoot zichtbaar van de muzikale reis die de veelzijdige klankrijkdom van de gitaar in de spotlight zette: van schitterende klassieke stukken speciaal voor gitaarorkest geschreven, naar swingende feestnummers van o.a. The Beatles, Queen en James Brown. Het warme geluid van negentig klassieke gitaren werd op verrassende wijze aangevuld met elektrische gitaren, percussie (zelfs op potten en pannen!) en zang. Met veel humor gaf dirigent Peter Constant leiding aan zijn orkest en zorgde daarnaast voor sterke interactie met het publiek.

 

Artistieke motor
De artistieke motor achter Stichting Gitaarorkest Nederland is het Almeerse Z.o.o. guitar duo, bestaande uit Peter Constant en Marion Schaap. Onder hun leiding is de stichting de afgelopen 15 jaar uitgegroeid en vervult met drie bloeiende gitaarorkesten, lessen, workshops en optredens een belangrijke rol in het gitaarleven in Almere en daarbuiten. De stichting werkt vanuit de overtuiging dat gitaristen door samenspel onder professionele leiding elkaar naar een hoger niveau tillen, meer speelplezier ervaren en elkaar inspireren. De jonge gitaristen die deelnamen aan Guitar Rhapsody waren dan ook duidelijk trots om onderdeel te zijn van deze middag vol gitaarmagie.
Voor meer info: www.gitaarorkest.nl

Artikel geplaatst op: 22 januari 2020 - 10:04

Gerelateerd

Delen