Met Vis à Vis op expeditie naar diepzee

Door Petra Onderwater

ALMERE – Theatergezelschap Vis à Vis neemt haar bezoekers deze winter mee op een spannende expeditie naar de bodem van de diepzee. Zaterdag was de première van deze diner-theaterbelevenis en Almere DEZE WEEK was erbij. Het was een bijzondere ervaring.

(Foto: Almere DEZE WEEK)

 

Nadat we hebben ingecheckt bij de aanmeldbalie, worden we persoonlijk ontvangen door kapitein Flip Sterck en zijn bemanning. Restaurant De Rode Haring is voor deze voorstelling getransformeerd tot een onderzeeër die plaats biedt aan zo'n 200 passagiers. We nemen plaats aan lange tafels. Terwijl we de afdaling maken naar een diepte van maar liefst 11 kilometer, krijgen we een vegetarische driegangen maaltijd voorgeschoteld waarin verschillende zeewieren zijn verwerkt. Ondertussen vertelt de kapitein over het familiebedrijf Sterck Deep Ocean Industries, aanbieder van de eerste commerciële duik naar het diepste punt van de oceaan. "Mijn vader bereikte als eerste mens de bodem. Hij liet mij, zijn zoon, het basisstation bouwen en mijn dochter Alexandra zal dit station tot een ongekend innovatief succes maken."

 

Experimenten

De passagiers houden elkaar stevig vast wanneer we na het dessert met veel kabaal op de bodem van de oceaan landen. We worden verdeeld in drie groepen, krijgen allemaal een koptelefoon op en volgen onze expeditieleiders naar buiten. Zij leiden ons langs vier verschillende locaties van het basisstation, waarbij we verschillende onderwaterscènes te zien krijgen. Er worden onder andere experimenten uitgevoerd met planten en dieren die van belang kunnen zijn voor de medische wetenschap. Dochter Alexandra drukt haar vader en de toeschouwers echter met hun neus op de keerzijde van deze menselijke bemoeienissen in dit tot nu toe ongerept gebied. "Jij bent als een woekerende reuzenberenklauw, die niet te stoppen is", verwijt zij haar vader.

 

Kaarten

Vis à Vis heeft voor deze voorstelling de samenwerking opgezocht met Puck van Dijk, co-artistiek leider van Play Produtions, en Het Blauwe Uur, specialist in audio-visuele belevenissen. Met hun technieken is een wonderschone onderwaterwereld gecreëerd op het terrein van Vis à Vis. 'Deep Ocean' is daar nog tot en met 29 februari te beleven. Ga voor meer informatie en kaartverkoop naar www.visavis.nl. Trek wel warme kleding aan als je deze diepzee-ervaring ook wilt beleven, want de expeditie vindt grotendeels buiten plaats.

 

Artikel geplaatst op: 13 januari 2020 - 10:18

Gerelateerd

Delen